ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις (ή ηλεκτρικές εγκαταστάσεις) είναι ουσιαστικά ένα σύνολο από ηλεκτρολογικές εργασίες που αναλαμβάνει κάποιος ηλεκτρολόγος και αφορούν οικίες και γενικότερα κτήρια, ιδιαίτερα μάλιστα αυτές που αναφέρονται ως εσωτερικές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Τέτοιες εγκαταστάσεις αφορούν κατά βάση κτήρια που τώρα κατασκευάζονται και περιλαμβάνουν το σύνολο των ενεργειών και των εργασιών, με σκοπό να σχεδιαστεί και να δημιουργηθεί εξαρχής όλο το ηλεκτρολογικό δίκτυο του κτηρίου.

Όπως καταλαβαίνετε οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις είναι ένα αρκετά σημαντικό στάδιο κατά την ανέγερση – ή ολική ανακαίνιση ενός κτηρίου – και πρέπει να γίνουν σωστά, ώστε εν τέλει να επενδυθούν ορθά τα χρήματά σας, αφού δεν είναι μια εργασία που μπορεί αύριο να έρθει ένας άλλος ηλεκτρολόγος και να τη διορθώσει. Για να έχετε λοιπόν ένα ασφαλές και λειτουργικό αποτέλεσμα στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, αυτό που χρειάζεται είναι ένας έμπιστος και πεπειραμένος ηλεκτρολόγος να αναλάβει και να επιβλέπει τις εργασίες και βεβαίως κατάλληλα και ποιοτικά υλικά.

Αν ενδιαφέρεστε και εσείς να βρείτε έναν αξιόπιστο, έμπειρο και ταυτόχρονα οικονομικό ηλεκτρολόγο που να αναλάβει τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις σας, τότε ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος είναι το myConstructor.gr. Αφιερώστε λιγότερα από 5 λεπτά ώστε να καταχωρήσετε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ τις εργασίες που σας ενδιαφέρουν και σύντομα όποιος ηλεκτρολόγος ενδιαφέρεται θα σας στείλει προσφορά. Έτσι από την άνεση του υπολογιστή σας θα έχετε πραγματοποιήσει την πιο ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς σχετικά με τους ηλεκτρολόγους και τις εργασίες που σας ενδιαφέρουν .

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Όλοι οι Επαγγελματίες

Προδιαγραφές ασφαλείας για ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις

Για όσους δεν το γνωρίζετε, ακριβώς λόγο της σημασίας και της επικινδυνότητας του ηλεκτρικού ρεύματος υπάρχει ειδική νομοθεσία που ορίζει ρητά και με λεπτομέρεια τις προδιαγραφές ασφαλείας που πρέπει να ακολουθούνται πάντα στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Αυτό βέβαια κάθε ηλεκτρολόγος το γνωρίζει, όμως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Για να έχετε λοιπόν ένα αποτέλεσμα που να ταιριάζει στις ανάγκες σας απαιτείται αρχικά να έρθει ο ηλεκτρολόγος στο χώρο σας και να ετοιμάσει μια μελέτη για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, σε συνεννόηση βεβαίως με εσάς.

Όπως είναι αντιληπτό οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις μπορούν να περιλαμβάνουν ένα μεγάλο εύρος εργασιών και για να σας διαφωτίσουμε περισσότερο σχετικά, θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω κάποιες από τις πιο συνηθισμένες, που είναι απαραίτητες σχεδόν σε κάθε κτήριο και μπορεί να φέρει εις πέρας κάθε έμπειρος ηλεκτρολόγος.

Πρώτα και κύρια λοιπόν έχουμε την Καλωδίωση, κατά την οποία πρέπει μέσα από τους τοίχους να συσταθεί και να οργανωθεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης του κτηρίου, με τη διαμοίραση παροχής ρεύματος στα δωμάτια και τα συγκεκριμένα σημεία όπου είναι απαραίτητο. Σε αυτές τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ο ηλεκτρολόγος φροντίζει η καλωδίωση να συνδέεται με τον πίνακα, ενώ από την άλλη να καταλήγουν σε κάποια αναμονή, πρίζα, διακόπτη κλπ.

Θα εξυπηρετηθεί αρκετά τόσο ο ίδιος ο ηλεκτρολόγος όσο και τα υπόλοιπα συνεργεία που θα ακολουθήσουν, αν κατά τις εργασίες χρησιμοποιηθούν προκαθορισμένοι συνδυασμοί χρωμάτων για κάθε είδος παροχής και απόληξης, ενώ και στο μέλλον θα είναι πιο εύκολη η επίλυση προβλημάτων. Όταν με το καλό ολοκληρωθούν οι εργασίες καλωδίωσης από τον ηλεκτρολόγο για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, μην παραλείψετε να τις ελέγξετε και να δοκιμάσετε αν λειτουργούν σωστά.

Πριν όμως την καλωδίωση σε μια ηλεκτρολογική εγκατάσταση προηγείται η Σωλήνωση, καθώς ο ηλεκτρολόγος θα φροντίσει μέσα στους τοίχους να τοποθετηθούν πλαστικές ή μεταλλικές σωληνώσεις, μέσα από τις οποίες θα περνούν τα καλώδια. Μην ξεχνάτε πως στις καλωδιώσεις  δεν περιλαμβάνονται μόνο τα καλώδια του ρεύματος αλλά και της τηλεφωνίας που πιθανόν θα χρειαστείτε.

Όταν θα έχει ολοκληρωθεί τόσο η σωλήνωση όσο και οι καλωδίωση οδεύουμε προς το τέλος και το μόνο που μένει είναι η ολοκλήρωση της συνδεσμολογίας. Πλέον ο ηλεκτρολόγος τοποθετεί και συνδέει τον κεντρικό πίνακα, ενώ τοποθετούνται στους τοίχους όλες οι πρίζες και οι διακόπτες. Εδώ οπωσδήποτε πρέπει να ακολουθήσουν δοκιμές τόσο από εσάς όσο και από τον ηλεκτρολόγο, ενώ ανάλογα το κτήριο μπορεί αντίστοιχες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις να γίνουν και για το εξωτερικό του κτηρίου, με εξωτερικούς φωτισμούς, ρυθμιζόμενα φώτα, φωτοκύτταρα κλπ.

Εκτός αυτών όμως υπάρχουν και άλλες εργασίες που μπορεί να αναλάβει ένας ηλεκτρολόγος και εντάσσονται στην ίδια κατηγορία. Για παράδειγμα αν θέλετε ο ηλεκτρολόγος μπορεί να σας εγκαταστήσει ένα σύστημα συναγερμού, γεννήτριες ups, αλεξικέραυνο, φωτοβολταικές εγκαταστάσεις και άλλα πολλά. Μόνος περιορισμός για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις που θα πραγματοποιήσετε είναι οι ανάγκες σας και βεβαίως τα διαθέσιμα χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση όμως ανεξάρτητα ποιες εργασίες θα συμπεριλάβετε για το κτήριο σας, όπως προαναφέραμε το σημαντικότερο είναι να τις αναλάβει ένας πεπειραμένος και αξιόπιστος ηλεκτρολόγος. Ο πιο σίγουρος, εύκολος και ασφαλής τρόπος για να βρείτε τον καταλληλότερο ηλεκτρολόγο είναι το myConstructor. Καταχωρήστε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας και σύντομα θα αρχίσετε να λαμβάνετε προσφορές από αρκετούς αξιόπιστους, οικονομικούς αλλά κυρίως αξιολογημένους ηλεκτρολόγους, όπου και αν βρίσκεστε σε όλη την Ελλάδα. Έτσι θα έχετε πραγματοποιήσει την πιο ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς σχετικά με ηλεκτρολόγο και τις εργασίες που θέλετε να πραγματοποιήσετε από την ευκολία του υπολογιστή σας.

Κλείνοντας την ενότητα για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις σας προτείνουμε να επισκεφθείτε και άλλα εξίσου σημαντικά και ενδιαφέροντα τμήματα της ιστοσελίδας μας, όπως για τα Πιστοποιητικά ΔΕΗ, τις ηλεκτρολογικές εργασίες καθώς και για τους ηλεκτρολόγους με τίτλο Ηλεκτρολόγος.

Για πληροφορίες ή λεπτομέρειες καλέστε μας στο 210 300 9323