ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΔΕΗ

πιστοποιητικό δεη

Το πιστοποιητικό ΔΕΗ είναι σχετικά νέο έγγραφο που με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία από την 1 Νοεμβρίου 2011 πρέπει να εκδίδεται για κάθε κτήριο. Τα πιστοποιητικά ΔΕΗ ανάλογα με τη μορφή και τη χρήση του κτηρίου πρέπει να επανεκδίδονται κάθε 1 με 12 έτη, όπως θα δούμε αναλυτικά παρακάτω. Οι περιπτώσεις κατά τις οποίες είναι απαραίτητα είναι για την έκδοση κάθε νέας καινούριας παροχής ρεύματος της ΔΕΗ, για την επανασύνδεση παλιάς παροχής, για την αλλαγή του ονόματος στο οποίο εκδίδεται ο λογαριασμός, ενώ τέλος πιστοποιητικά ΔΕΗ χρειάζονται ακόμα και για αιτήσεις αυξήσεως της ισχύος της παροχής.

Το πιστοποιητικό ΔΕΗ αναλαμβάνει να εκδώσει ο ηλεκτρολόγος και συγκεκριμένα εξειδικευμένος ηλεκτρολόγος, ο οποίος θα έρθει στο χώρο σας για αυτοψία. Μάλιστα δεν αρκεί ο οπτικός έλεγχος από τον ηλεκτρολόγο αλλά πρέπει να κάνει και τις απαραίτητες μετρήσεις με ειδικά εργαλεία καθώς και δοκιμές, όπως ρητά ορίζεται, ενώ με τα πιστοποιητικά ΔΕΗ αποτυπώνονται ουσιαστικά σε χαρτί όλες οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του κτηρίου.

Λόγω της σημασίας λοιπόν και της χρησιμότητας που έχει το πιστοποιητικό ΔΕΗ, πρέπει να φροντίσετε να τις αναλάβει ένας έμπειρος ηλεκτρολόγος, σε προσιτή τιμή όμως! Ο πιο ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος για να βρείτε ηλεκτρολόγο είναι σίγουρα η πρωτοπόρα πλατφόρμα του myConstructor. Αναζητήστε στον κατάλογο του myConstructor τον επαγγελματία που χρειάζεστε, συγκρίνετε τιμές σχετικά με τα πιστοποιητικά ΔΕΗ ανάμεσα σε συνεργεία που αξιολογήθηκαν στο πιστοποιητικό ΔΕΗ από προηγούμενος πελάτες όπως εσείς. Έτσι από την άνεση και την ευκολία του υπολογιστή σας θα έχετε πραγματοποιήσει την πιο αποτελεσματική έρευνα αγοράς σχετικά με ηλεκτρολόγους που αναλαμβάνουν να εκδώσουν τα πιστοποιητικά ΔΕΗ.

καταλογος επαγγελματιων

Περιπτώσεις χρήσης πιστοποιητικών

Όπως προαναφέραμε λοιπόν το πιστοποιητικό ΔΕΗ είναι αρκετά σημαντικό και απαραίτητο δια νόμου εδώ και λίγα χρόνια, τόσο για νέα όσο και για παλιά κτήρια. Ανάλογα με τη χρήση του κτηρίου απαιτούνται νέα πιστοποιητικά ΔΕΗ κάθε 1 με 14 χρόνια με βάση τα παρακάτω:

  •  Για απλές κατοικίες (διαμερίσματα, μονοκατοικίες κλπ) απαιτείται πιστοποιητικό ΔΕΗ κάθε 14 χρόνια
  • Για κλειστούς επαγγελματικούς χώρους (χωρίς εύφλεκτα υλικά) απαιτούνται πιστοποιητικά ΔΕΗ κάθε 7 χρόνια
  • Για κλειστούς επαγγελματικούς χώρους με εύφλεκτα υλικά απαιτούνται πιστοποιητικά ΔΕΗ κάθε 2 χρόνια
  • Για χώρους ψυχαγωγίας και συνάθροισης κοινού, καθώς και για επαγγελματικές εγκαταστάσεις στο ύπαιθρο (μαρίνες, πισίνες, parking) απαιτείται κάθε 1 χρόνο

Ανεξάρτητα από τη συχνότητα και το λόγο που εκδίδετε το πιστοποιητικό της ΔΕΗ σας επισημαίνουμε και πάλι πως είναι υποχρεωτικό. Ένας οικονομικός ηλεκτρολόγος μπορεί να χρεώσει τα απλά πιστοποιητικά ΔΕΗ για κατοικίες ως 100m² από 40€ για Αττική, ενώ για επαρχία και για μεγαλύτερες κατοικίες ή επαγγελματικούς χώρους πιθανόν το κόστος να είναι υψηλότερο. Όσον αφορά τον χρόνο έκδοσης, το πιστοποιητικό ΔΕΗ για απλές κατοικίες πιθανόν να είναι έτοιμο από τον ηλεκτρολόγο εντός της ημέρας, ενώ για μεγαλύτερα κτήρια σίγουρα θα χρειαστούν κάποιες μέρες.

Τι περιλαμβάνει το πιστοποιητικό ΔΕΗ

Αν και εσείς ψάχνετε πιστοποιητικό ΔΕΗ έχετε υπόψη πως σύμφωνα με τη νομοθεσία  πρέπει να αποτελείται από:

  • Υπεύθυνη δήλωση από αδειούχο ηλεκτρολόγο
  • Έκθεση παράδοσης ηλεκτρικής εγκατάστασης
  • Πρωτόκολλο ελέγχου ηλεκτρικής εγκατάστασης κατά ΕΛΟΤ HD 384 ή κατά ΚΕΗΕ
  • Σχέδια κάτοψης ηλεκτρικής εγκατάστασης και ηλεκτρικού πίνακα
  • Σχέδιο μονογραμμικό του ηλεκτρικού πίνακα της εγκατάστασης

Σε περίπτωση που μετά τον έλεγχο για τα πιστοποιητικά της ΔΕΗ ο ηλεκτρολόγος διαπιστώσει πως σε κάποιο κτήριο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις και οι κανονισμοί, πριν την έκδοση του πιστοποιητικού πρέπει από τον ιδιοκτήτη να γίνουν οι κατάλληλες αλλαγές και βελτιώσεις, που θα προτείνει ο ηλεκτρολόγος. Σε διαφορετική περίπτωση αναστέλλεται η έκδοση και μόνο αφότου γίνουν οι παρεμβάσεις θα λάβετε το πιστοποιητικό ΔΕΗ.

Αν ενδιαφέρεστε και εσείς για πιστοποιητικά και θέλετε να την αναλάβει την έκδοση τους κάποιο εξειδικευμένο μεν αλλά οικονομικό συνεργείο, τότε σε εμάς θα βρείτε τη λύση. Απλά αφιερώστε λιγότερα από 2 λεπτά για να αναζητήσετε ΔΩΡΕΑΝ  στον κατάλογο επαγγελματιών ανάμεσα σε αξιόπιστα και οικονομικά συνεργεία στα πιστοποιητικά ΔΕΗ, τα οποία μάλιστα έχουν αξιολογηθεί από προηγούμενους πελάτες. Ακόμη, έχουν σημειώσει και τιμές ώστε να μπορείτε να γνωρίζετε ένα ενδεικτικό κόστος ανά επαγγελματία και να επιλέξετε πιο εύκολα τον καταλληλότερο για εσάς. Καθώς ολοκληρώνεται η ενότητα για το πιστοποιητικό ΔΕΗ σας συνιστούμε να επισκεφθείτε και άλλες ενότητες της ιστοσελίδας μας εξίσου σημαντικές, όπως για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και τις ηλεκτρολογικές εργασίες.

Για πληροφορίες ή λεπτομέρειες καλέστε μας στο 210 300 9323